Stadion Essen, Rot Weiss Essen – MSV Duisburg

Datum: 25 mei 2017, Hemelvaartsdag
Bezochte wedstrijd: Rot Weiss Essen – MSV Duisburg
Stadion: Stadion Essen
Uitslag: 0-2 (rust: (0-1)
Toeschouwers: 17000
Kaartje: €20 volwassene,  €10 kind

Bijzonderheid:
Op Hemelvaartsdag wordt traditie getrouw in diverse Fußballverbanden de finale gespeeld van de bekercompetitie. De Niederrheinpokal wordt gespeeld tussen clubs uit de Dritte Liga (mits aangesloten bij  het Fußballverband), de Regionalliga West, de Oberliga Niederrhein en clubs die zich gekwalificeerd hebben vanuit de “Kreispokal”. De winnaar is automatisch geplaatst voor deelname aan de DFB Pokal, de landelijke bekercompetitie. Sportief en financieel interessant dus.

De voorgaande twee edities werd gewonnen door Rot Weiss Essen. Vandaag zou het gaan tussen MSV Duisburg en RWE. Duisburg en Essen liggen op 15 minuten rijden van elkaar, dus naast dat het een finale was, ging het hier ook om een derby. Buiten bekerwedstrijden, speelden beide clubs voor het laatst op 20 mei 2007 tegen elkaar. MSV won, en promoveerde naar de Bundesliga. Essen degradeerde door dit resultaat naar de 3e. Liga.

De wedstrijd trok veel volk aan beide kanten. RWE wist op zo’n 1000 kaarten na het stadion uit te verkopen. 4000 Duisburgers bevolkten de Gottschalk-tribune, achter de goal. Op de lange zijde bevonden zich overigens nog vele Blauw-witten.

De finale speelde zich enigzins gezapig af, en de clubs gingen rusten met een 0-1 tussenstand op het scorebord. Na rust deden aan beide kanten de supporters van zich spreken, door veel vuurwerk en rookpotten af  te steken. De wedstrijd werd om die reden een minuut of 6 / 7 stilgelegd. Direct na de hervatting maakte MSV de 0-2 en was het over. RWE deed diverse pogingen om de 2-1 te maken, maar dat strandde en werd MSV bekerwinnaar. Ze zijn dit seizoen gepromoveerd, en doen om die reden volgend jaar niet mee aan de Niederrheinpokal. Volgend jaar een nieuwe winnaar, dat is zeker.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.