City Ground, Nottingham Forest – Wolverhampton Wanderers

Lokatie: City Ground, Nottingham.
Datum: 3 april 2015
Bezochte wedstrijd: Nottingham Forest – Watford
Bijzonderheid:
Het zal zo’n 23 jaar geleden zijn dat ik Nottingham bezocht in het kader van een uitwisselingsproject tussen een school uit Almere en een school uit Nottingham.┬á Heel veel herinner ik me er niet meer van. Behalve enkele details: een vage discotheek waar een vroege vorm van Drum ‘n’ Bass gedraaid werd; de dagelijkse reis met de dubbeldecker naar de stage plek. En het plein in het centrum van Nottingham.

Deze goede vrijdag staat de kick off om 15.00 uur gepland. Eerder de week had ik al contact met de ticketshop van Forest. Een bookinghistory was noodzakelijk om een kaart online te kunnen kopen. Op advies van de medewerkers van de shop werd me aangeraden om te bellen voor een kaart. Zo gevraagd, zo gedaan en het kaartje lag klaar voor me. Mooi!

Ik had me voorgenomen om tijdig richting stadion te gaan, zodat er voldoende tijd was om een rondje om Meadow Lane, het stadion van Notts County, te lopen. De River Trent scheidt Meadow Lane van City Ground. Naast City Ground ligt een cricket stadion, Trent Bridge Cricket Ground. Het aantal floodlights per vierkante kilometer is daarmee in Nottingham veruit het hoogste er wereld (geen onderbouwing voor, maar wat mij betreft redelijk aannemelijk ­čÖé ).

Mooi uitzicht op de Brian Clough Stand en Meadow Lane, het stadion van Notts County
Op de voorgrond een kerk, maar waar het om draait: het uitzicht op de Brian Clough Stand van Forest en Meadow Lane, het stadion van Notts County.

De ticketshop had op mijn verzoek een kaart geregeld voor de Trent End. Zodoende had ik een prima zicht op de Brian Clough Stand, de Main Stand met op de achterground de lampen van het Cricket Stadion en de Bridgford Stand. Deze laatste heeft een afwijkende vorm: de upper tier breekt op 3/4 af, en gaat over in een dak. Reden: de direct tegen het stadion gelegen huizen zouden geen zonlicht hebben als daar een tweede ring gebouwd zou worden.

Wolves nam een flink aantal supporters mee, zodat het uitvak “vol” leek. Uiteindelijk kwamen er zo’n 27.000 toeschouwers af op deze pot. Niet geheel uitverkocht. Wolves won verdiend, en leek op 0-2 af te gaan. Totdat Forest in de 94e minuut nog de 1-2 liet aantekenen. Bij Wolves deed Raviv van la Parra mee; hij viel in en deed dat prima.

In de 50e minuut applaudisseerde de Forest aanhang voor een overleden supporter, ene Kath. Ze had 50 jaar een seizoenskaart gehad. Mooi gebaar van de aanhang.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, po├źtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.