Cristal Arena, KRC Genk – RAEC Mons

Lokatie:Cristal Arena, te Genk.

Datum: zaterdag 22 oktober 2011.

Bezochte wedstrijd: KRC Genk – RAEC Mons. Mons? Bergen! Eindstand: 2-0.  Thomas Buffel, oud-Feyenoorder, scoort twee maal en wordt direct na zijn tweede goal gewisseld door Been, ook oud-Feyenoorder. Mooie publiekswissel. Het “hand in hand” werd een aantal maal gezongen.

Bijzonderheid 1: mijn eerste Belgische groundhop. Het stadion is een typische betonnen bak. Niet mijn ding. Voor en na de wedstrijd rijdt een oude boemeltrein heen en weer, onder de naam “Blauwe Wimpel”. Deze brengt supporters van As naar het stadion en terug.

Bijzonderheid 2: Het doek dat de Bergen supporters vlak voor tijd ontrolden: “Je bent de schaam van België”. Of men daarbij verwees naar de nederlaag eerder die week van Genk bij Chelsea of de Genkse spreekkoren “Les wallons c’est du caca” is niet duidelijk. Het leverde in ieder geval een lekker explosieve sfeer op, waarbij het complete stadion zo’n beetje uit zijn dak ging. Genk reageerde met “wie niet springt, die is een Waal”. Kortom, plagerij zoals dat bij een pot voetbal hoort.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.