Das kölsche Derby

Fortuna Köln - Viktoria Köln,  De kölsche DerbyAankomend weekend staat de Kölsche derby tussen Fortuna Köln en Viktoria Köln weer op het programma. Het Sudstadion, met de voor Duitsland kenmerkende sintelbaan, is geen geweldig stadion. Maar zo’n stadsderby blijft leuk om mee te maken.

Beide clubs staan hoog op de ranglijst van de Regionalliga West (2e en 3e achter Sportfreunde Lotte). Ook het sportieve belang is aanwezig. Vorig jaar waren er ca. 4000 toeschouwers afgekomen op de pot. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke middag.

Gezien de drukte reis ik op tijd af naar Köln, zodat er voldoende tijd is om even rond te kijken en een kaart aan de kassa te halen. Het is overigens pas de eerste keer in het seizoen 2013/14 dat er buiten de wedstrijden van Feyenoord om, een wedstrijd bezocht wordt. Kwestie van prioriteiten, helaas.

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.