Estádio Algarve, Algarve Cup 2014

Vanaf de A22 snelweg, is het Estádio Algarve goed zichtbaar en bereikbaar. We reden er langs tijdens onze week in Portugal. Hoewel een stadionbezoek niet in de planning lag, kon een bezoekje niet uitblijven. Toevallig vond die dag de finale van de Algarve Cup plaats. De Algarve Cup is een internationaal vrouwenvoetbal toernooi; naar het schijnt een erg pretentieus toernooi en alleen voor uitgenodigde teams.

Het stadion kent geen vaste bespeler. In het verleden hebben Farense en Louletano er gespeeld. Deze clubs hebben er echter voor gekozen om de thuiswedstrijden in een kleinere, plaatselijke stadions te spelen. Gezien de omvang van het stadion, en de klassen waarin beide clubs bivakkeren, klinkt dat niet onlogisch., Het Estádio Algarve wordt sindsdien alleen nog gebruikt voor grotere wedstrijden, waaronder oefenwedstrijden van het Portugese elftal (oa. tegen Nederland in 2013). Het stadion is overigens gebouwd voor het EK 2004. 3 wedstrijden zijn er tijdens het EK gespeeld.

De Portugese vrouwen speelden deze dag tegen de Oostenrijkse dames, en verloren met 2-1. Daarmee eindigden de Portugezen als laatste (16e) op het toernooi. De Duitse dames zouden enkele uren later op hetzelfde veld de finale tegen Japan winnen met 3-0. Die wedstrijd hebben we niet meer afgewacht. Het weer was heerlijk, en het strand lonkte…

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.