Fratton Park, Portsmouth FC – Burton Albion

Lokatie: Fratton Park, Portsmouth

Datum:17/01/2015

Bezochte wedstrijd: Portsmouth FC – Burton Albion 1-1

Bijzonderheid: Een oversteek naar het Beloofde Land der GroundhopperTs stond al langer op het wensenlijstje. Eindelijk was het zover; het moest en zou direct een mooie ground zijn. Met historie. En dat is Fratton Park geworden, de thuishaven van Pompey, Portsmouth FC. Over de historie van Fratton Park heeft Joris van der Wier op zijn blog geschreven. Dat ga ik hier niet herhalen. Het treinstation en de woonwijk zijn naamgever van het stadion.

P1110728
De toegang tot het treinstation

De B&B was op loopafstand van het stadion. Een uur of twee voor kick-off werd het tijd om naar het stadion te gaan, zodat er voldoende tijd zou zijn om de gebruikelijke rondje stadion te doen.
Het stadion ligt aan drie kanten ingesloten door een woonwijk, Fratton genaamd. De 4e zijde (Fratton End) kent op dit moment een braak liggend stuk terrein, waar volop bouwactiviteiten gaande waren.
Portsmouth FC voetbalt na enkele dramatische jaren, op het 4e professionele niveau in Engeland: League Two. De club is voor 51% in handen van supporters, via de Pompey Supporters Trust.

Prachtig en fenomenaal is de entree, in Mock Tudor stijl met toegang tot de South Stand:
P1110735 De South Stand was volop genieten. Daar straalt zoveel historie en traditie vanaf; dat valt niet vast te leggen in een of meerdere foto’s. Al ronddwalend in het stadion, werd het nog meer genieten: de East Midlands Derby werd op TV’s vertoond. En met een winnende treffer voor Forest smaakte het biertje opeens nóg beter.

Bij het zoeken naar een plek op de tribune was er wat consternatie: een verdwaalde vos liep rond. Stewards trachten het beest naar buiten te werken, weinig succesvol. Uiteindelijk had het beest de uitweg zelf gevonden.

De wedstrijd tussen Burton Albion en Portsmouth was geen hele bijzondere op voorhand. Jammer genoeg was David Connoly in de winterstop vertrokken naar AFC Wimbledon. Die had ik graag nog eens zien spelen. Burton Albion wordt overigens getraind door Jimmy Hasselbaink.

Vanaf de Fratton End tribune komt de meeste support tijdens de wedstrijd. Het “Play up Pompey; Pompey play up” wordt massaal en hard gezongen. Mooi. De away support van Burton (een mannetje of 250) was amper te horen en werd ondersteund met een *huilt heel hard* trommel. Ook bij Pompey is een trommel aanwezig, maar icm. trompet, koebel en ”
John Portsmouth Football Club Westwood” te billijken.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.