Ibrox Stadium, Rangers FC – Peterhead

Lokatie: Ibrox Stadium, te Glasgow.

Datum: 10 november 2012
Bezochte wedstrijd
: Rangers FC – Peterhead. Uitslag 2-0. Een wedstrijd in de derde divisie van Schotland; het 4e niveau. 48.000 toeschouwers waren aanwezig.

Bijzonderheid: er 400 mannen en vrouwen van de strijdkrachten uitgenodigd als blijk van waardering voor hun inzet. Deze uitnodiging had te maken met Remembrance day, de dag dat gevallen uit de 1e wereld oorlog herdacht worden. Men draagt rond deze dagen een zogenaamde poppy (klapbloem). Het verhaal dat hierbij hoort wordt hier beschreven. Voor de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden, ingeluid door een luide knal van een kanon. Het kanon sloot de minuut tevens af. Gedurende de minuut stilte werd op biede korte zijdes een Union jack getoond, en op de lange zijde een poppie. Dat zag er uiteindelijk zo uit:

 

De 400 man en vrouw kwamen tijdens de rust op het veld, wat voor veel sfeer en reacties vanuit het publiek zorgde.

Foto’s:

 

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.