Tivoli, Alemannia Aachen – Rot-Weiss Essen

Lokatie: (Neuer) Tivoli, Achen
Datum: zaterdag 7 februari 2015
Bezochte wedstrijd: Alemannia Aachen – Rot-Weiss Essen, uitslag 1-0

Bijzonderheid: Een klein stukje voetbalgeschiedenis werd geschreven op 7 februari 2015. Nog nooit kwamen zoveel toeschouwers af op een pot op het 4e niveau (Regionalliga). Met 30.000 toeschouwers was het stadion van Alemannia uitverkocht voor de wedstrijd tegen RWE. Het was tevens de topwedstrijd in de Regionalliga West: de nummer 1 (Aachen) tegen de nummer 2 (Essen). Bij winst zou RWE de nummer 1 plek overnemen. Virtueel, want het 2e van Gladbach kent minder verliespunten en een aantal wedstrijden minder gespeeld.

RWE nam 5000 supporters mee. Treurig nieuws: 1 Essen supporter haalde het stadion niet, en overleed  tijdens de reis. Hij werd nog gereanimeerd, maar het mocht niet meer baten.

De wedstrijd was weinig spannend, gezapig. Aan de andere kant: het is het 4e niveau. Op de tribunes was vooral veel “RWE Huhrensöhne” te horen. Met een soft spot voor RWE, staand tussen de Achener Jungs, voelt dat wat ongemakkelijk 🙂
Na de rode kaart, was het over en uit voor Essen. Jammer, zou graag RWE in de Dritte Liga zien spelen.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

3 reacties op “Tivoli, Alemannia Aachen – Rot-Weiss Essen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.