Preussenstadion, SC Preussen Münster – VfL Osnabrück

Lokatie: Preußenstadion, te Münster.

Datum: dinsdag 3 april 2012. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland voor een zaterdag in februari, maar de wedstrijd werd afgelast vanwege de slechte staat van het veld.

Bezochte wedstrijd: SC Preussen Münster – VfL Osnabrück, een flink beladen derby in de Dritte Liga. Uitslag 1-0, waarmee Münster de derby-sieger werd. Met 15.000 toeschouwers, waaronder 4000 uit Osnabrück, een uitverkocht huis. Door drukte (files op de weg en voor de ingang) begon de wedstrijd 15 minuten later. Gevoelsmatig was er meer politie op de been als bij een gemiddelde Feyenoord – ajax. (Achtergrond lees je hier)

Bijzonderheid 1: de tweede helft begon later als gevolg van teveel rookontwikkeling. Aan beide kanten werd bij aanvang van de tweede helpft vuurwerk afgestoken.

Bijzonderheid 2: Supporters van Münster werden uitgemaakt voor hoeren; Osnabrück supporters voor hoerenzonen. Volgens mij ben je dan familie, maar daar was weinig van te merken. Na afloop klommen supporters van Osnabrück over het hek. Het cordon van de ME en spelers van Osnabrück zorgen ervoor dat ze terug het vak op gingen.

Bijzonderheid 3: twee ultra groepen aan de kant van Preussen, die beide onafhankelijk hun “ding” deden. Tsja. Ik heb weinig met het ultra gebeuren en dit bevestigt het. Tifo en pyro acties, georganiseerd, zijn mooi en prima, maar daarna haak ik af.

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.