Stadio Giuseppe Meazza, Internazionale – Saint Etienne

Lokatie: Stadio Giuseppe Meazza, ook bekend onder de naam “San Siro”. De bewegwijzering rond het stadion en in Milaan wijst voornamelijk naar San Siro. Voor Inter fans en officieel is het echter “Giuseppe Meazza”, genoemd naar de beroemde voetballer uit de jaren dertig: Giuseppe “Peppino” Meazza. Spits van Internazionale en aanvoerder van het Italiaanse nationale elftal dat in ’38 opnieuw wereldkampioen werd.

Datum: 23 oktober 2014

Bezochte wedstrijd: FC Internazionale – AS Saint ├ëtienne. Uitslag: 0-0

Bijzonderheid: het plan was om Rijeka – Feyenoord te bezoeken, ook op de 22e. Echter zonder kaart voor de wedstrijd maar met huurauto en vliegtuig reeds geregeld, was de keus snel gemaakt om voor de 2e maal naar Milaan te gaan. In 2002 bezocht ik Giuseppe Meazza al eens, toen Feyenoord daar speelde voor de halve finale van de UEFA cup. De uitslag was destijds 0-1, door een eigen doelpunt van Cordoba, na een voorzet van Van Hooijdonk.

Met een rit van Treviso naar Milaan voor de boeg, ontstond het idee om onderweg veel stadions te bezoeken. Dat is gelukt ­čÖé De bezoekjes aan deze stadions zal ik later online zetten.

De wedstrijd zelf: eindigde zoals het begon: 0-0. Ondanks de brilstand was de wedstrijd aantrekkelijk. De opkomst aan Italiaanse kant viel erg tegen; de Fransen waren massaal afgereisd naar Milaan. Waar de derde ring van de korte zijde was toegewezen aan de Fransen, bleek ook op de 2e en 1e ring duizenden Fransen te zitten. De Italianen die ook op deze korte zijde verbleven, waren not amused en trachten al snel richting de lange zijde te “vluchten”. Het duurde even, maar als snel gingen de toegangspoorten van de lange zijde open. Dat gaf mij ook de mogelijkheid om daar te gaan zitten. Niet dat de Fransen vervelend waren, maar het gaf wel een mooi zicht op de Franse supporters. Ze hadden besloten om voortdurend vuurwerk af te steken, en dat gaf een prachtig gezicht. Plus dat ze erg fanatiek en massaal zongen.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, po├źtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.