Stadio Renzo Barbera, Palermo – Sampdoria

Lokatie: Stadio Renzo Barbera, voorheen “La Favorita”. Thuishaven van Unione Sportiva Città di Palermo, of korter: Palermo.
Datum: 31 augustus 2014
Bezochte wedstrijd: Palermo – Sampdoria. Eindstand 1-1
Bijzonderheid: een vakantie trip naar Sicillië plannen is heerlijk. Sicillië heeft zo ontzettend veel te bieden (zon, zee, cultuur, mangiare, genieten). Met een schuin oog wordt er natuurlijk ook naar de voetbalkalender gekeken: speelt Catania thuis, Palermo? Of toch Messina? De serie A fixtures waren gunstig gezind: het weekend dat we in Palermo verblijven, speelt de promovendus Palermo thuis tegen Sampdoria. Tickets voor wedstrijden is redelijk omslachtig: kort voor de wedstrijd is er vrije kaartverkoop, en waar we in Nederland te maken hebben met de Clubkaart, kent Italië ook tal van regeltjes. Het “No alla tessara del tifoso” komt weer opdagen.

Goed, kaart geregeld voor de Curva Nord met behulp van Marco, onze Streetfood-gids op zaterdag in Palermo. Grazie Marco! Marco stelde voor om samen te gaan. Vooraf werd een PMDS gehouden: de Birra Moretti deden het prima. Er zouden ook twee engelsen meegaan. Voor hen zou het de eerste keer worden dat ze een stadion bezochten. Euh, ok…

HmMnEEUO4fLjlYFx.jpg

Voor het stadion zijn talloze eettentjes te vinden met evenzoveel diverse soorten gerechten. Supporters komen daar samen om te eten, drinken en te zingen. Erg toffe sfeer.

Normaliter maak ik altijd een rondjes stadion. Dit keer helaas niet vanwege het gezelschap dat meeging. We liepen direct naar de Curva Nord, 2e ring met een prima uitzicht op het veld en stadion. De berg die neerkijkt op het stadion was niet zichtbaar door het late tijdstip waarop de wedstrijd plaats vond.

Palermo is geen hoogvlieger, en zal veel moeite hebben om niet te degraderen, zo verzekerde Marco me. Dat bleek uit de wedstrijd niet: ze kwamen al snel op voorsprong, en speelden na 40 minuten reeds tegen 10 man van Samp. Desondanks viel in de blessuretijd de onverdiende gelijkmaker en werd het 1-1.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.