Wildpark Stadion, Karlsruher SC – SV Sandhausen

Lokatie: Wildpark Stadion, Karlsruhe
Datum: 22 februari 2014
Bezochte wedstrijd: Karlsruher SC – SV Sandhausen. Eindstand: 4-2
Bijzonderheid:
Het Wildpark Stadion stond al lang op het verlanglijstje van te bezoeken stadions. KSC, de voetbalclub van Karlsruhe ken ik uit de tijd van “Die Sportschau” op zaterdagmiddag. Een grote club, echter nu uitkomend op het tweede Duitse niveau. Wat het stadion voor mij bijzonder maakt is de ligging (in een park, achter een paleis) de sintelbaan (typisch duits, niet meer in gebruik overigens), de enorme floodlights en de terraces.  “Staan” bij een pot voetbal, met een biertje in de hand: you’ve gotta love that.

De mogelijkheid om 1 weekend zowel dit stadion als de “Betzenberg” te bezoeken was erg aantrekkelijk. Dus, plan gemaakt, hotelovernachting geboekt, kaarten geregeld via email (Danke schön Empfang leute!) en op pad.

De wedstrijd die bezocht ging worden, bleek een derby. De “Nordbadischen derby” tussen Sandhausen en de KSC leefde blijkbaar. De bezoekers kwamen met ca. 700 man, en dat is voor de club veel. Aan de kant van KSC speelt Koen van der Biezen mee, ex-Den Bosch en ex-Go Ahead Eagles. Hij viel vlak voor rust uit als gevolg van een blessure.

De wedstrijd zelf: KSC was duidelijk de bovenliggende partij, en won verdiend met 3-1. Sandhausen eindigde de wedstrijd met 9 man, na 1 rode kaart en geblesseerde speler die eraf gingen. Men had toen al 3 maal gewisseld.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.