Oscar Vankesbeeckstadion, Racing Mechelen – Deinze

Lokatie: Oscar Vankesbeeckstadion, Mechelen
Datum: 11 januari 2014
Bezochte wedstrijd: K.R.C. Mechelen – KMSK Deinze. Eindstand: 3-0
Bijzonderheid: Liefkozend wordt de tweede club uit Mechelen D’n Racing genoemd. Racing Mechelen is een echte traditieclub, met stamnummer 24 en opgericht in 1904. Daarmee is het 1 van de oudste clubs uit België. Volledig heet de club “Koninklijke Racing Club Mechelen”.

D’n Racing zit helaas al een poos in financieel zwaar weer. Er komt simpelweg te weinig geld binnen bij de derdeklasser. Spelers zijn gevraagd om een deel van het salaris in te leveren. Supporters bedenken diverse acties om meer geld in het laatje te brengen (“Mechelse voetbaldames uit de kleren voor de club“). Eind december was de stand nog als volgt: op zoek gaan naar een geldschieter, de spelers laten gaan en beloften inzetten of het nostalgische Oscar Vankesbeeckstadion verkopen. Het laatste nieuws zou zijn dat er in zee gegaan wordt met een investeringsgroep.
De oproep is in ieder geval heel helder:

IMG_6481

Sportief gaat het de club voor de wind: de winst op Deinze verstevigt de koppositie van D’n Racing in de derde klasse. In hoeverre promotie financieel haalbaar is: dat moet blijken

De prachtige en klassieke tribune is een trip zeker waard geweest. De “bak” ademt voetbal, ook als het niet uitverkocht is, zoals vanavond. De supporters laten zich bij tijd en wijle horen.
D’n Racing wint toch redelijk eenvoudig, met een kleine smet: een onterechte rode kaart plus penalty voor Deinze, die gemist wordt overigens.

De foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.