Südstadion, Fortuna Köln – Viktoria Köln

Toegangskaartjes, een tientje

Lokatie: Südstadion, Köln
Datum: 09 november 2013
Bezochte wedstrijd: SC Fortuna Köln – FC Viktoria Köln. Eindstand: 4-2
Bijzonderheid:
Op een zonnige herfstdag werd de stadsderby tussen Fortuna en Viktoria Köln bezocht. Het Südstadion ligt in (hoe kan het ook anders) zuidelijk deel van de stad. Zicht op de Dom en de telecommunicatietoren Colonius zijn inbegrepen. Parkeren doe je in wijk, gevolgd door een wandeling door het park dat naar het stadion leidt.

Panorama foto van het Südstadion
Panorama foto van het Südstadion

Het stadion is een typisch Duits stadion, dus met sintelbaan, sta tribunes en 1 overdekte zittribune. Een kaartje kostte €10, en kon ondanks de drukte, aan de kassa gekocht worden. Drukte, want de stadsderby trok ca. 6500 toeschouwers. Normaliter trekt Fortuna zo’n 1000 tot 2000 toeschouwers bij thuiswedstrijden. Viktoria had (schatting) 1000 man en vrouw mee. De wedstrijd begon een kwartier later ivm. de diverse toeschouwers die nog buiten stonden om 14.00 uur.

De wedstrijd zelf was een echte derby. Fortuna stond na 30 minuten volkomen terecht achter met 0-2. Viktoria voetbalde goed, doordacht en had eigenlijk met 0-4 voor moeten staan. De spits van Fortuna, een “Rene van Rijswijk look a like”, dacht daar anders over en maakte er 1-2 van: rust.  Na rust maakte Fortuna al snel de 2-2, en bikkelde door naar 3 en 4-2.
Veel strijd, hard voetbal, opstootjes op het veld, ruzie tussen beide trainers, een capo die half naakt ging bij de 3-2, bier en bratwurst. Heerlijk 🙂

IMG_6302

Bij Fortuna zijn er twee groeperingen die onafhankelijk van elkaar “sfeer maken”. Ze staan beide vrijwel naast elkaar, hebben ieder een trommelaar, de ene groep (Eagles) met capo, de ander (wrs. Schäng Gäng). Het zal wel, maar echt begrijpen doe ik het niet. Qua sfeer viel het ook toch wat tegen. Van de kant van Viktoria was niets te horen, op wat vuurwerk na bij de 1 en 2-0. Van de Fortuna kant was het ook wat matig.

Een digitaal scorebord is niet voorhanden. Een mannetje draaide handmatig de bordjes om:
IMG_6300

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

One Reply to “Südstadion, Fortuna Köln – Viktoria Köln”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.