Daknamstadion, Sporting Lokeren – Club Brugge

Datum: 27/12/2018
Bezochte wedstrijd: Sporting Lokeren – Club Brugge
Stadion: Daknamstadion, Lokeren
Uitslag: 0-1
Toeschouwers: 7000
Kaartje: €15, staanplaats lange zijde

Bijzonderheid: Geen basisplaats voor oud-Feyenoorder Ruud Vormer. Geen plaats in de selectie voor de tweede oud-Feyenoorder, Sofyan Amrabat, want niet fit. “Ruudje” Vormer viel in, en scoorde enkele minuten later de winnende (0-1). Club speelde matig; Lokeren deed wat het kon, en had wellicht een puntje verdiend.

Het Daknamstadion kent 8000 zitplaatsen, en ca. 4000 staanplaatsen. Dit alles is gerealiseerd na de laatste verbouwing in 2014. De nieuwe tribune (4) deed nogal denken aan een korte zijde tribune van het Gelredome. De kleuren (geel/zwart), de aankleding (steriel) en uitstraling (golfplaten en tijdelijke tribunes) dragen niet bij aan een lekker stadion gevoel.

Gelukkig dat de andere tribunes wel oldskool ogen. De korte zijde heeft zitplaatsen op de 1e ring, en op de parterre staanplaatsen. Een deel van deze tribune huisvest de uitsupporters,  weggestopt in de hoek en een tijdelijke tribune op de lange zijde. Naast deze tijdelijke tribune staat de hoofdtribune, die twee derde van de lange zijde omvat. Daar is overduidelijk een nieuw stuk tribune aangebouwd.

De fijnste tribune is echter de tribune op de lange zijde: zitplaatsen boven, beneden staan. Dicht op het veld, enkel een betonnen muurtje scheidt tribune van het veld.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.