Signal Iduna Park, Borussia Dortmund – FSV Mainz ’05

Lokatie: Het Signal Iduna Park Westfalenstadion, want dat blijft de naam van het stadion voor mij. De supporters van BVB eren de naam bij iedere thuiswedstrijd door bij aanvang 9 borden hoog te houden met daarop 9 letters: W E S T F A L E N .

Datum: zaterdag 3 maart 2012

Bezochte wedstrijd: Borussia Dortmund – FSV Mainz ’05. Uitslag: 2-1. Met 80.000 supporters op de tribune volledig uitverkocht.Bijzonderheid 1: voorafgaand aan deze wedstrijd bezocht ik de kleine Kohlenpott Derby op het naast gelegen Stadion Rote Erde. Mooie dubbelslag, alhoewel het de derde keer was dat ik op bezoek was in het Signal Iduna Park (2007 en 2010, helaas van beide geen foto’s.

Bijzonderheid 2: Die gelbe Wande. 26.000 supporters, op de grootste sta tribune van Europa, vormen gezamenlijk een gele muur. Dat is imposant en fantastisch om te zien, zeker als De Wande tot leven komt. Voor de gemiddelde groundhopper vertel ik niets nieuws, want vrijwel iedereen kent het fenomeen.

 Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.