Stadion Essen, Rot-Weiss Essen – 1. FC Union Berlin

Lokatie:Stadion Essen, te Essen. ’t Is me niet geheel duidelijk hoe het (nieuwe) stadion nu echt heet, want op de website van RWE wordt ook gesproken van “Stadion an der Hafenstraße”.

Datum: 20 augustus 2012
Bezochte wedstrijd
: Rot-Weiss Essen – 1. FC Union Berlin 0 -1

Bijzonderheid 1: Het nieuwe stadion is 3/4 gereed. Achter het doel is geen tribunen zichtbaar. Naar verwachting zal er een tribune bijgezet worden met alleen ruimte voor staanplaatsen. Op dit moment is er een mooi uitzicht op twee oude tribunes van het Georges-Melches-stadion én drie prachtige floodlights. Deze zullen straks de verlichting op het nieuw aan te leggen parkeerterrein verzorgen.


Het oude stadion werd ook al eens bezocht, maar daarvan zijn helaas de foto’s verloren gegaan. (Grrr, vrouwen…)

Bijzonderheid 2: Eisern Union scoort in de allerlaatste minuut van de verlenging de “nuléén” en bekert verder. Dit vormt de afsluiting van een geweldige beker (DFB pokal) avond in het nieuwe stadion. Uitverkocht, 15000 supporters waren erbij.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.