Celtic Park, Celtic – St. Johnstone

Lokatie: Celtic Park, te Glasgow.

Datum: 11 november 2012
Bezochte wedstrijd
:Celtic – St. Johnstone. Uitslag 1-1. Na de euforie eerder in de week (2-1 winst op Barcelona), was deze pot echt een flink niveautje lager. Slechte pot, weinig bezieling op tribunes en veld; matige sfeer, en matig gevuld stadion.

Bijzonderheid 1: met pijn en moeite werd er 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de gevallenen van de 1e wereld oorlog. Geen poppies te zien, geen Union Jack; een wereld van verschil tov. de herdenking bij Rangers een dag eerder. Duidelijk dat voetbal hier echt meer is dan groen tegen blauw, en politiek geladen is. In 2010 was de controverse aanwezig middels doeken die Green Brigade toonde tijdens de minuut stilte. Dit leidde tot een flinke rel.

Bijzonderheid 2: je laat je kaart op de hotelkamer liggen (afstand hotel – stadion: 45 minuten met het OV), belt een taxi, krijgt een cheap ass taxi toegewezen, Pakistani scheurt door Glasgow heen en terug voor je zodat je ruim op tijd weer terug bent. Kosten: 14 pond, en een tip voor de taxichauffeur ­čÖé Als bonus wees hij op een Perzisch restaurant waar je geweldig kan eten voor weinig.

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, po├źtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.