Albertparkstadion, KV Oostende – Standard Luik

Lokatie: Albertparkstadion, Oostende

Datum: 23 november 2014

Bezochte wedstrijd: KV OOstende – Standard Luik

Bijzonderheid:
Deze wedstrijd werd aangemerkt als een risico duel. Zodoende bleek het niet mogelijk om online aan kaarten te geraken. Een bekende van me is betrokken bij de club als co├Ârdinator veiligheid / oppersteward ­čÖé Zodoende was kaart + parkeerplek snel geregeld, en werd ik hartelijk ontvangen in Oostende. Consumptiebonnen en toegang tot allerlei VIP ruimtes was allemaal mogelijk.

Het stadion, Albertparkstadion bestaat uit 7 losse tribunedelen. Beide korte zijdes zijn redelijk overzichtelijk: het uitvak is volledig terracing; de gehele korte zijde is voor de uitsupporters.. Recht daar tegenover is een all-seater tribune voor de Kustboys, de fanatieke supporters van KVO. Beide lange zijdes bestaan uit meerdere losse delen, zonder enige vorm van samenhang. Er werd me verteld dat er plannen zijn om het stadion te verbouwen. De tijdelijke tribune waar ik mocht zitten, was tot de promotie naar de eerste klasse, een sta-tribune.
Het stadion wordt gescheiden van zee en strand door een kustweg/trambaan, appartementenblok en promenade.

De heenwedstrijd in Luik eindigde in een 3-5 uitslag met winst voor KVO. Dan hoop je soortgelijk spektakel in Oostende, en het werd genieten. Na een vlotte bal op de lat door Standard, kwam KVO al een minuut of 8 op 1-0. Standard raakte daarna nogmaals de lat; was sterker en kreeg uiteindelijk de verdiende 1-1 op het scorebord. Na 40 minuten kwam KVO met 10 man te staan, en leek Standard kansen op de 1-2. Na rust leek het alsof KV Oostende met 11 tegen 10 voetbalde, want was veel sterker. Via 2-1 werd kwam Standard terug op 2-2, maar pakte KVO de winst met 3-2. Verdiende winst, mooie pot, spektakel, genieten!

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, po├źtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.