Fritz-Walter-Stadion, 1. FC Kaiserslautern – VfR Aalen

Lokatie: Fritz-Walter-Stadion, Kaiserslautern. Bijnaam: de Betzenberg, naar de gelijknamige berg waar het stadion op is gebouwd. Prachtige authentieke namen.
Datum: 23 februari 2014
Bezochte wedstrijd: 1. FC Kaiserslautern – VfR Aalen. Uitslag: 0-2
Bijzonderheid:
De dubbel Wildparkstadion – Fritz-Walter-stadion in 1 weekend doen: heerlijk. Dus na een zaterdag bij Karlsruher SC, werd op zondag de rit naar de Betzenberg gemaakt. Kaiserslautern zou bij winst naar de 2e plek stijgen, achter koploper 1. FC Köln. Met kansen op promotie naar de Bundesliga, daar waar de club thuishoort. Landskampioen in 1951, 1953, 1991 en recentelijk in 1998, na het jaar ervoor nog in de 2e Bundesliga gespeeld te hebben. Als Deutsche meister trad het aan in de Champions league, en strandde het in de kwartfinale. Recentelijk degradeerde de FCK opnieuw en speelt het in de 2e Bundesliga.

De wedstrijd werd een aanfluiting voor de thuisploeg. Het ging kansloos onderuit en kreeg de hoon van het thuispubliek over zich heen. Een volle WestKurve is overigens knap indrukwekkend. Qua support waren er drie groepen druktemakers, met bijhorende capo. Dat ultragebeuren ga ik niet snappen. Wel tof dat de rest van het publiek toch redelijk massaal de ploeg steunde, en dat de druktemakergroepjes netjes aansloten met het trommeltje….

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.