Jugendstadion, Schwarz-Weiss 1896 Düren

1 dorp met twee geweldige tribunes: het kan in Düren. Het juweeltje is te vinden bij Schwarz-Weiss 1896, en is genaamd het Jugendstadion. Het stadion is gebouwd in 1921 en is daarmee 1 van de oudste stadions in Duitsland. En ondanks de leeftijd, ziet de tribune er nog magnifiek uit. De eigenaar van het restaurant dat zich onder de tribune bevindt, vertelde dat restauratie gaat plaats vinden binnen enkele jaren. Door spraakverwarring dacht in eerste instantie dat de tribune 120 jaar oud was, maar dat bleek uiteindelijk bijna 93 jaar. Nog altijd een geweldige leeftijd!

De club Schwarz-Weiss 1896 fuseerde in 2001 met SG Düren 99, en draaide deze fusie in 2007 terug zodat de oude naam in ere werd gespeeld. SG Düren fuseerde daarna met, juist, GFC Düren 09. Een klein dorp, maar veel reuring op voetbalgebied en een pracht geschiedenis.

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.