Millerntor, St. Pauli – Celtic FC

Lokatie: Millerntor, Hamburg
Datum: 26 juli 2014
Bezochte wedstrijd: Sankt Pauli – Celtic FC

Bijzonderheid:
Millerntor stond al langer op de lijst om te bezoeken. Er was al eens een uitnodiging van de “Fanladen” om langs te komen, maar dat was destijds niet haalbaar. Met een vriendschappelijk potje tegen de Bhoys van Celtic, en kaartverkoop via de website (normaliter niet mogelijk), moest het ervan komen.
Het stadion Millerntor ligt in de Wijk St. Pauli, vlak om de hoek bij de Reeperbahn. Historisch gezien een uiterst linkse wijk, en dat zie je 1 op 1 terug in de club. De club verloochent de afkomst niet, maar weet er commercieel toch ook van te profiteren. Overal in Hamburg kom je shops tegen waar merchandise van de club te koop is. Het beroemde doodskop logo is overal.

De wedstrijd tegen Celtic heeft niet veel om handen, zou je denken. Ware het niet dat het hier een wedstrijd betreft waarin de vriendschapsbanden tussen clubs en supporters flink aangehaald wordt. Over de vriendschapsband is een artikel op de Celticwiki gewijd; daar hoeven hier geen extra woorden aan besteed te worden. Op het plein voor het stadion speelt een band Celtic en Pauli nummers; worden vlaggen en doeken van beide clubs opgehangen; het bier vloeit rijkelijk.

Het voetbal is niet echt om aan te gluren. St. Pauli wint met 1-0; Celtic mist vlak voor tijd een strafschop. Veel schotse fans maken dit niet 100% helder meer mee; het bier en de zon/warmte zijn schuldig hieraan.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.