Scuolla calcio Toto Schillaci

Zonder enige ervaring als international wordt Salvatore “Toto” Schillaci opgeroepen voor het WK van 1990 in zijn thuisland. Als spits van Italië maakt hij het waar, scoort 6 doelpunten en wordt daarmee de topschutter van het toernooi. Na het WK wordt het nooit meer zoals het was, en gehinderd door blessureleed beëindigt hij zijn carriere. Gelukkig zijn de beelden bewaard gebleven:

Tegenwoordig runt hij samen met 2 vrienden een voetbalschool: de Scuolla Calcio Toto Schillaci. De school maakt gebruik van een complex genaamd Campo Sportivo Louis Ribolla. De herkomst/naamgever van het complex heb ik niet kunnen achterhalen. School en complex bevinden zich in Palermo, geboortestad van Toto.

IMG_0007.JPG

IMG_0008.JPG

IMG_0003.JPG

IMG_0010.JPG

image

image

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.