Signal Iduna Park, Borussia Dortmund – Hertha BSC

Lokatie: (Signal Iduna Park) Westfalen Stadion, Dortmund

Datum: 08/02/2017

Bezochte wedstrijd: Borussia Dortmund – Hertha BSC, 1/8 finale DFB Pokal. Dortmund wint na 120 minuten voetbal en strafschoppen, en bekert dus verder. Tegen Sportfreunde Lotte zou het loten, en die pot zou uiteindelijk afgelast worden als gevolg van slecht weer en een onbespeelbare grasmat. De spelersbus van Dortmund moest zelfs uit de modder getrokken worden…..

De wedstrijd tussen BVB en Hertha eindigde op 1-1 na 90 minuten en zo werd er nog 30 minuten bijgeteld. De 0-1 van Hertha kwam van de voet van oud-Feyenoorder Salomon Kalou. Na de 0-1 had Hertha amper nog iets in de melk te  brokkelen, en leek het als nieuwe Berlijnse muur opgesteld te staan. Jammer, want je hebt twee ploegen nodig om er een leuke pot voetbal van te maken.

Vooraf werd er een biertje met bratwurst genuttigd in de Biergarten, vlak naast het stadion. Daar waar ook het stadion Rote Erde zich bevindt. Rote Erde had ik al eens eerder bezocht, tijdens de kleine Kohlenpott Derby tussen BVB II en Schalke 04 II. Leuk om het stadion nu eens in de avonduren te zien, met de stadionlampen aan.

Bijzonderheid: Het was de eerste thuiswedstrijd na de ongeregeldheden tussen Dortmund en Leipzig. Vanaf de Gelbe Wande werden voorafgaand aan de wedstrijd vele spandoeken tegen het geweld getoond. Als straf zou de Gelbe Wande tijdens de thuiswedstrijd van BVB tegen Wolfsburg leeg blijven:


Vanavond was het gelukkig vol en dat blijft iedere keer opnieuw genieten:

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.