Vonovia Ruhrstadion, VFL Bochum – Fortuna Düsseldorf

Lokatie: Vonovia Ruhrstadion

Datum: 03-03-2017

Bezochte wedstrijd: VFL Bochum – Fortuna Düsseldorf. Uitslag 1-2, na een 1-0 ruststand.
De West-Derby werd dus een “auswartssieg” voor de ploeg uit Düsseldorf, en daarmee doorbrak het tevens de neerwaartse spiraal waar het in zat. De winnende treffer viel in een tumultueuze slotfase: een rode kaart voor Bochum, en uit de vrije trap die daaruit volgde leverde een strafschop op. Zo werd het in de 91e minuut 2-1 voor Fortuna.

Ca. 25000 bezoekers kwamen op deze wedstrijd af, inclusief 3000 supporters uit Düsseldorf. Dat leverde aan beide kanten mooie taferelen op, waarbij de nodige pyro kwam kijken. Tot ongenoegen van de stadionspeaker, die om de haverklap het uit-publiek moest vragen om te stoppen met de pyro. Bij Bochum was geen pyro te zien, maar wel hard en fanatiek meezingen vanaf de staantribune achter de goal.
Het Ruhrstadion is een heerlijk stadion: je zit dicht op het veld, een ouwe bak en  een “packed to the rafters” staantribune achter de goal. Ik was er al eerder geweest, toen Bochum nog op het hoogste niveau speelde.  Bayern München met van Gaal als trainer speelde hen destijds volledig zoek (1-5).

Bijzonderheid: Om de supportersstromen in goede banen te leiden, was een flinke politie macht op de been. Nu ben ik wel wat gewend, maar dit was meer dan normaal. Enigszins vergelijkbaar aan de politie inzet bij Preussen Münster – VFL Osnabrück van een paar jaar geleden. Hoewel Bochum – Düsseldorf een derby is, is het qua onderlinge haat en nijd tussen beide supportersgroepen toch niet heel bijzonder spannend. Voor zover me bekend natuurlijk.

Foto’s:

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.