Stadio Luigi Ferraris, Sampdoria – Benevento

Datum: 20 augustus 2017
Bezochte wedstrijd: Sampdoria – Benevento
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Uitslag: 2-1
Toeschouwers: 19000
Kaartje: €35

Bijzonderheid:
Rondom het stadion hing een wat gespannen sfeer, waardoor het me veiliger leek om niet heel uitgebreid de omgeving rondom het stadion vast te leggen. Dat was jammer, want het oogde aan de Curva Sud erg Italiaans (chaotisch, rumoer, geschreeuw), en dat kan ik goed waarderen. Daarnaast staat daar de oude ticketbox die ik graag op de foto had gezet. Hier te zien via Google Maps:

Jammer, volgende keer beter 🙂
Het Meisje, zoals de bijnaam van Sampdoria luidt, deelt het Stadio Luigi Ferraris met Genua FC. Deze Derby della Laterna staat hoog op mijn bucketlist. De naam van de Derby verwijst overigens naar La lanterna, een van de oudste nog werkende vuurtorens ter wereld, en  symbool van de stad.

Waarom de club “La ragazza” (Het Meisje) wordt genoemd, was me niet bekend. Jurriaan van Wessem (@JurrVanWessem), kenner van het zuid-Europese voetbal en Doriani, kwam met het verlossende antwoord:


Hij kwam ook met de bijnaam van Benevento op de proppen: Gli Stregoni, de heksen. De stad Benevento schijnt een traditionele heksenstad te zijn, vanwege mythische vereringen onder bomen van Isis, ten tijde van de Lombardische overheersing.

Foto’s

Ron

5 passies: Sandy, Feyenoord, Groundhopping, Bruce Springsteen en Koken. En Koffie. Beetje smokkelen voor een extra passie. De volgorde is willekeurig. Verwacht op dit blog geen hoogdravende, grappige, poëtische, prachtig geschreven epistels. Het blog dient enkel en alleen ter vermaeck, en om mijn eigen groundhop uitjes in kaart te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.